Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

10 juli 10:08, Övrigt, Luleå

Träffa festivalnätverket inför Luleå hamnfestival och hör mer om ansvarsfull alkoholkonsumtion och rökförbud. Sommargatan i Luleå kl 14.00

På träffen får du reda på varför studien med ungdomar genomfördes, hur det gått till och på vilket sätt som det bidragit till årets hamnfestival. Under träffen kommer även deltagarna berätta mera om rökförbudet som är infört under festivaldagarna.

 

Tid och plats

Onsdag den 10 juli kl 14.00 vid sommargatan i Luleå.

 

Bakgrund

Ungdomar signalerar att de undviker vissa områden på festivaler för att det är för mycket vuxna människor som har för hög berusningsgrad. De signalerar att vuxna är förebilder för barn och unga och att de tycker att vuxna ska vara dem som tar ansvar även i alkoholkonsumtionsfrågan. Detta är några delar som framkommer i en intervjustudie genomförd av Länsstyrelsen, Luleå kommun och polisen. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen