Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 12 juli 20:03

12 juli 16:00, Skottlossning, Västerås

Person skottskadad i Vallby Centrum

Vid kl 16.00 inkommer larm från Vallby Centrum i Västerås angående skottlossning. På platsen anträffas en 33-årig man som är skottskadad. Oklara skador lastad i ambulans och förd till Centrallasarettet i Västerås. Ingen gärningsman är gripen. Händelsenotisen uppdateras under kvällen.

Uppdatering 18.30

Polisen har inlett förundersökning om försök till mord.

Brottsplatsen är avspärrad och teknisk undersökning ska genomföras. Ett antal personer förhörs i utredningen. Spaningsarbete efter gärningsmännen pågår förnärvarande.

Vid 17.40-tiden fick polisen ett larm om en brinnande moped på Arkeologgatan, Bjurhovda i de östra delarna av Västerås. Alla iakttagelser i samband med att mopeden kommer till platsen och sätts i brand är mycket intressanta.

Tips och iakttagelser är för närvarande mycket värdefulla för polisens utredningsarbete. Har du sett något som kan sättas i samband med brottet ring 11414.

 

När ny information finns kommer händelsenotisen att uppdateras.

UPPDATERING 19.40

Den skjutne mannen har träffats med ett flertal skott i underkroppen och benet. Hans tillstånd är oklart men han vårdas på Centrallasarettet i Västerås.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen