Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 14 juli 10:29

13 juli 23:08, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sammanfattning för natten

Vårdslöshet i trafik mm, Skellefteå, Klockan 01:22

Polispatrull larmas till sörböle i Skellefteå då en bil hamnat i en trädgård. Personerna, två män i 20-års åldern, som anträffas i anslutning till bilen omhändertas på grund av sin berusning. En utav männen är även misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Polispatrullen har hållt förhör på platsen och tar upp en anmälan.

 

Våld mot tjänsteman, Umeå, Klockan 22:28

Polisen larmas till Ålidhem då en busschaufför larmat. Busschauffören ska ha blivit slagen i ansiktet av  passagerare. När polisen kommer till platsen har gärningsmanen lämnat platsen. Polispatrullen håller vittnesförhör samt tar upp anmälan. Ingen är misstänkt i nuläget.

 

Brand, Umeå, Klockan 00:11

Polis larmas till Östra kyrkogatan då det brinner i ett lägenhetshus. Polis evakuerar boende på adressen medan räddningstjänsten släcker branden. Inga personer uppges vara skadade. Lägenheten är avspärrad och polispatrull skriver anmälan.

 

Rattfylleri, Umeå, Klockan 02:37

Polispatrull stoppar och kontrollerar en bil på Magasinsgatan i Umeå. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen, som är i 30-års åldern, får följa med polisen för provtagning. Polisen skriver en anmälan.

 

Vårdslöshet i trafik, Skellefteå, Klockan 02:54

Flera samtal har kommit till polisen under kvällen att det är bilar som åker omkring i centrala Skellefteå med passagerare som hänger ut genom dörrarna. En person, en man i 25-års åldern, är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik då han tillåtit en passagerare att hänga ut genom passagerardörren under färd.

 

Misshandel, Umeå, Klockan 04:25

Samtal inkommer då en person blivit slagen mot huvudet. Polispatrull åker till platsen. Ingen är misstänkt i nuläget. Polispatrull har haft förhör samt tagit upp anmälan.

Uppdatering 08:12 av Peder Jonsson

Helt lugnt i länet efter klockan 06:22 när polis biträdde ambulans i arbetet att omhänderta en överförfriskad man vid Östra station. Mannen förd till sjuhusets tillnyktringsenhet.

Uppdatering rörande nattens brand i Umeå

En förundersökning rörande mordbrand har inletts då det inte finns några naturliga förklaringar till hur branden har startat.

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Ingen person är frihetsberövad och det finns i nuläget ingen person som är misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen