Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 14 juli 11:13

14 juli 10:40, Brand, Örnsköldsvik

På lördag morgon inkom larm om brand i en förrådsbyggnad i Björna.

Polis beordrades till platsen. Totalt fyra byggnader berördes av branden varav en byggnad är helt nedbrunnen. En bostadsfastighet som berördes av branden fick utrymmas, inga personer ska ha kommit till skada i samband med branden.

En ung man greps i anslutning till branden och anhölls senare av jouoråklagare. Utredningsarbetet fortgår under helgen.

Polisen söker iakttagelser från området under tidig lördagsmorgon. Den som har information att lämna kan kontakta polisen via telefon 114 14.

Polisen är särskilt intresserade av att komma i kontakt med två män i 40-50 årsåldern som färdas i en vit bil av SUV-modell som varit synlig i området under lördag morgon. Troligen rör det sig om turister, de är inte misstänkta för brott.

Några ytterligare kommentarer kring ärendet kommer inte att lämnas förrän tidigast under måndag. ärendet leds av åklagare.

Uppdatering 11:13

Mannen är misstänkt för mordbrand, grovt brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen