15 juli 06:00, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Det har varit en normal helgnatt.

22.02 Lerum, brand
Vid Säter grips en man efter att han tänt eld på en stuga som brinner ner till grunden. Mannen försökte fly från platsen i en liten båt men detta misslyckades. En bensindunk och en cykel som mannen kommit på tas i beslag.

23.14 Falköping, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Bergsliden serviceboende med anledning av att det ska brinna i ett rum. Räddningstjänsten lyckas begränsa branden till rummet. En man som bor på rummet får kraftiga brännskador och flygs med ambulanshelikopter till brännskadeavdelningen i Linköping. Trolig brandorsak är rökning. Rummet spärras av i avvaktan på teknisk undersökning. 

01.36 Vara, inbrott
På Preemtappen i Jung går inbrottslarmet igång och tre tjuvar syns på kamerabild. Innan polis kommer till platsen har de försvunnit. Oklart vad de fick med sig. 

02.36 Ljungskile, inbrott
Vidn rastplats Ljungskile vaknar en lastbilschaufför och upptäcker att någon brutit sig in i hytten och stulit pass, Ipad, kamera, bankkort och ryggsäck. Detta ska ha skett under tiden han sovit i hytten.

04.06 Borås, inbrott
Vid Nya Almås Livs grips en man under pågående inbrott i butiken. Han hade krossat en ruta och tagit sig in i butiken.

05.16 Trollhättan, skadegörelse
Vid Nils Ericsonsgymnasiets parkering konstaterar väktare att tio parkerade bilar fått sina rutor krossade och bagageluckor uppbrutna.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen