Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 15 juli 08:00

15 juli 07:21, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.44 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.40 SOS-larm om brand i terrängen vid Nävsjön, Norrköping. Glöd på flera ställen vilket sannolikt berodde på åsknedslag, ingen åtgärd från polisen. Släcktes av provatperson.

01.24 vid en rutinkontroll av en bilist på Tollstadsvägen i Mjölby blev föraren misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri och  narkotikabrott innehav. Det var en man i 20-årsåldern. Två passagerare, också män i 20-årsåldern blev misstänkta för ringa narkotikabrott och de fick genomgå provtagning och förhör.

02.22 SOS-larm till polisen om brand i en husvagn vid Bleckenstad, Boxholm. Polisen har påbörjat en utredning om misstänkt skadegörelse genom brand.

02.36 Brand i Norrköping, se tidigare händelse: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2019/juli/15/15-juli-0448-brand-norrkoping/

06.17 misstänkt farligt föremål på Skolgatan i Norrköping. En inringare kontaktade polisen om ett föremål som anträffats på Skolgatan. Eftersom det inte går att säga med säkerhet att föremålet är ofarligt spärrar polisen av ett område  i väntan på en närmare undersökning. Polisen har fotograferat föremålet och bilderna sänds till polisens bombskydd för bedömning. Angående uppdateringar, se separat händelse.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen