16 juli 06:00, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Det har varit en natt med mycket att göra för polisen.

22.13 Lysekil, bråk
Polis larmas till Havsbadsparken med anledning av ett bråk. När polis kommer till platsen har ordningsvakterna gripit en person misstänkt för misshandel. En man i 50-årsåldern har blivit slagen av två män men är inte i behov av sjukhusvård. Polisen övertar gripandet och den gripne får sova ruset av sig innan förhör. Ytterliggare en man är uppsatt som misstänkt i ärendet.

23.58 Göteborg, bråk
Polis larmas till Kungsportsplatsen med anledning avatt två grupperingar ungdomar bråkar med varandra. När polis kommer till platsen skingras grupperingarna och ingen ger sig till känna och vill anmäla något brott. Polisen misstänker att någon blivit slagen och upprättar en anmälan gällande grov misshandel utan målsägare eller misstänkt. 

00.21 Hisingen, försök till mord
En man i 20-årsåldern ringer och uppger att han blivit skjuten och befinner sig i skogen vid motionsslingan i närheten av Temperaturgatan. Polis åker till platsen och efter en stund anträffas mannen som är vid medvetande. Inte så långt därifrån vid minigolfbanan anträffas en annan man i dryga 20-årsåldern som även han blivit skjuten. De båda körs till sjukhus för vård. För den som anträffades i skogen är skadorna allvarliga men stabilt och för den andre är det stabilt. Platsen där skjutningen ska ha varit är avspärrad för teknisk undersökning. Ingen person misstänkt eller gripen.

00.37 Göteborg, viltolycka
Vid Delsjömotet är det en kvinnlig bilist som kolliderar med en älg. Kvinnan körs till Mölndals sjukhus med glassplitter i ögonen. Älgen blir liggandes död på vägbanan och omhändertas av jägare.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen