16 juli 07:08, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen gripen eller omhändertagen, en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.19 väktare upptäckte tecken på att någon har försökt stjäla drivmedel på ett inhägnat företagsområde på Bondegatan i Vingåker. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till stöld och del kvarlämnade föremål är tagna i beslag. Det finns ingen misstänkt.

00.32 larm till polisen om trafikolycka på E4 Nyköping i södergående riktning. Två fordon har krockat och det blev stopp i trafiken. Ingen person allvarligt skadad. En förare som kört in i ett ekipage framför fick ett bötesföreläggande för att en ha anpassat avstånd till framförvarande fordon, samt för brukande av avställt fordon. Det andra föraren, vars fordon blev påkört bakifrån, är misstänkt för brott mot trafikförordningen eftersom släpet var oregistrerat och inte tillåtet att framföra på motorväg.

00.40 vid en rutinkontroll av en bilist på Eskilstunavägen i Eskilstuna blåste föraren, en man i 60-årsåldern positivt i polisens sållningsinstrument. Han fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning. Bilen togs i beslag med stöd av trafikbrottslagen 7§ för att pröva om bilen kan förverkas.

02.04 polisen fick samtal om att en person hade blivit rånad på Strandgatan i Eskilstuna. Det var en man i 20-årsåldern som stod på Strandgatan när tre män kom fram och var hotfulla. De hotade med våld när de sa till den drabbade att ta fram det han hade i fickorna. Han fick överlämna en plånbok och en nyckelknippa. Det finns ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen