Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

16 juli 15:35, Trafikbrott, Västerås

Polisen använder spikmatta för att stoppa ett fordon som framförs vårdslöst.

En patrull försöker stoppa personbil som framförs i mycket hög hastighet på E18 utanför Enköping, men föraren vägrar att stanna och ett förföljande inleds i riktning mot Sala på riksväg 70.
Under förföljandet kör patrullbilen in i en framförvarande personbil, men inga personskador uppstår.

En inringare ringer polisen och berättar att den eftersökta bilen framförs mycket vårdslöst och att föraren prejar andra bilar för att ta sig förbi. Förföljandet viker av mot Västerås och beslut tas om att försöka stoppa bilen med hjälp av spikmatta.

Spikmattan läggs ut i korsningen mellan länsväg 692 och 694 vid Anundshög. Den förföljda föraren får punktering på bilen och försöker springa från platsen men kan strax gripas. Han är född -96 och misstänks för grov vårdslöshet i trafik och både drograttfylleri och rattfylleri (alkohol).

Bilen tas i beslag.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen