Uppdaterad 19 juli 16:10

17 juli 14:09, Uppdatering, Luleå

Uppdatering grovt brott, Ormberget Luleå

Uppdatering onsdag 17 juli, grovt brott, Ormberget Luleå

Det grova brott som vi berättat om tidigare rör två löst sammansatta grupperingar som natten mot tisdag 16 juli hamnade i konflikt vid Ormbergsbacken.

Totalt har ca 20-tal personer varit på plats vid tillfället. Vid konflikten användes tillhyggen av någon form vilket resulterade i att två är lindrigt skadade och har fått lämna sjukhus. Två är allvarligare skadade, dock ej livshotande men kvar på sjukhus.

En teknisk undersökning är genomförd under gårdagen och en del fynd är gjorda på brottsplatsen. Fynden kommer att analyseras och det kan ta några dagar innan resultaten redovisas i ärendet. Det är ett intensivt utredningsarbete som pågår särskilt förhör med flertalet personer. I nuläget finns inga frihetsberövade och inte heller en känd motivbild kring händelsen. Dock kan vissa händelser under helgen kopplas samman i form av att det rör samma grupp av personer.

-  Vi ser det som en händelse mellan vissa grupperingar vilket gör att allmänheten inte behöver känna någon oro för att vistas ute i området, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen.

Om du har något tips eller iakttagelser som kan sättas samman med händelserna vid Ormbergsbacken natten mot tisdag 16 juli mellan klockan 23.00-02.00 kontakta polisen ring 114 14.

Polisen kommer att finnas i området kring Ormberget under morgondagen för att vara tillgänglig för medborgare som eventuellt har frågor kring händelsen från helgen. Från kl 12.00 kommer de finnas där på plats.

 

Uppdatering torsdag 18 juli kl 13.15

Utifrån det intensiva arbete som utförts sedan måndagen sitter för nuvarande två män frihetsberövade. En man född -97 på sannolika skäl anhållen för försök till mord, grov misshandel och övergrepp i rättssak samt en man född -91 misstänkt på sannolika skäl för övergrepp i rättssak.Två målsägare vårdas på sjukhus fortfarande.

Utredningen är fortsatt i ett intensivt skede med ett stort antal förhör och karläggning av händelseförloppet samt inväntan av analyssvar från tidigare fynd. Arbetet kommer fortsätta med samma kraft framåt. 

Åklagare leder förundersökningen.

Mediefrågor hänvisas till Karin Markaberg, chef för utredningssektionen polisområde Norrbotten tel 010-568 40 22

 

Uppdatering fredag 19 juli kl 16.10

Ytterligare en man född -02 sitter frihetsberövad i ärendet. De andra som sedan tidigare sitter frihetsberövad kommer göra så fortsatt. Åklagaren kommer under helgen att ta ställning till om dessa ska begäras häktade. 

Mediefrågor hänvisas fortsatt till Karin Markaberg. Se ovan uppgifter.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen