Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 18 juli 11:02

18 juli 07:32, Olaga hot, Värnamo

Hotfull man i Forsheda.

07.43 polisen fick under gårdagen den 17 juli kl. 21.48 uppgifter om att en man med pistol befann sig i Värnamo. Polisen fick ytterligare uppgifter om att mannen var aggressiv och att han hotade att skjuta privatpersoner eller poliser. Mannen tog sig ut i samhället och rörde sig samtidigt som han hotade att skjuta personer.

Polisen lyckades etablera kontakt med mannen med hjälp av förhandlare och mannen kunde gripas odramatiskt utan våldsanvändning strax före midnatt.

Polisen har inlett en förundersökning om grov olaga hot. Den gripne mannen, som är i 25-årsåldern fördes till polisstationen där han förhördes och därefter beslutade jouråklagare kl. 04.47 att mannen skulle anhållas på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Frågor om förundersökningen hänvisas till åklagarmyndigheten, som leder förundersökningen.

Frågor om polisens arbete under insatsen besvaras av Anna Lindell på 0734-256115 fram till idag klockan 15.00

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen