19 juli 06:34, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen gripen, en omhändertagen för berusning/ordningsstörning och en som fått genomgå provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.09 en privatperson ringde till polisen och anmälde att ett inbrott hade upptäckt strax före midnatt i centrala Nyköping. Inbrottet har skett i ett förråd där tjuvar har brutit sönder ett hänglås. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. En platsundersökning är genomförd för att om möjligt säkra spår. Det som tillgripits är sprit och vin.

01.27 ett flertal samtal till polisen om att personer setts på Stortorget i Katrineholm och i samband med dessa hade ljudet av glaskross hörts. Polisen åkte till platsen och spanade efter dessa personer som då hade lämnat platsen. När väktare arbetade med glastäckning kom en person som misstänks ha varit på platsen tidigare när glaset krossades. Mannen var kraftigt berusad och omhändertogs för berusning. Det är en man i 30-årsåldern och han kommer att förhöras som misstänkt för skadegörelse efter att han tillnyktrat.

03.25 samtal till polisen om att en kapellskärning har upptäckts på en utländsk lastbil på Nyköpingsbro. Någon hade skurit upp kapellet och tillgripit gods från lasten, oklart vad och även oklart värde. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Ingen misstänkt finns.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen