Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

19 juli 18:30, Trafikbrott, Askersund

En efterlyst bilförare vägrade stanna på polismans tecken på Rv49 och långt förföljande inleddes där bilen senare prejades av vägen.

En patrull från sydnärkespolisen åkte för att leta efter en efterlyst man och upptäckte denne i sin bil då han ensam i bilen åkte norrut på Rv49 vid Aspa Bruk. Flera försök att stoppa manen gjordes men i stället för att stanna valde han att i hög fart åka vidare ut på Rv50 norrut och därefter in på Lv205 mot Laxå med polisbilen efter.

Vid rondellen i Laxå då farten var relativt låg försökte patrullen preja bilen av vägen men mannen lyckades behålla kontrollen och körde vidare E20 västerut med åter igen hög fart.

Färden kom att fortsätta några km in i västergötland där farten stoppades upp av framförvarande trafik. Patrullen passade då på att genomföra en prejning genom att trycka på aktuell bil som sladdade in i mitträcket med stopp som följd.

Mannen, som är dryga 60 år och efterlyst för att avtjäna straff, är en notorisk trafikbrottsling med flertal domar avseende rattfyllerier , vårdslöshet i trafik, grova olovliga körningar m.m.

Han är nu misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Efter provtagning och förhör kommer han att förpassas direkt till en kriminalvårdsantalt. bilen togs i beslag med stöd av Trafikbrottslagen och kommer sanniólikt att förverkas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen