Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 02 juli 10:33

02 juli 07:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.26 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstanke. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.50 samtal till polisen om en trafikolycka på Söderleden i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en singelolycka med en bilist som kört in i en belysningsstolpe. Polisen kallade på en ambulans som förde föraren, en man i 30-årsåldern till sjukhus. bilen bärgades.

00.55 vid en rutinkontroll av en bilist på länsväg 206 vid Mjölby blev föraren, en man i 30-årsåldern misstänkt för olovlig körning.

01.10 väktare ringer till polisen om att ett misstänkt inbrott hade upptäckts på Vilbergsgatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig att någon krossat en glasruta i en dörr och sedan tagit sig in i lokalerna. Oklart vad som stulits. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en platsundersökning är genomförd. Det finns ingen misstänkt.

01.50 larm till polisen om trafikolycka på länsväg 636 vid Sjögestad. En man i 45-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.

03.47 polisen kallades till Vrinnevisjukhuset med anledning av en berusad stökig person på akutmottagningen. Polisen åkte till platsen och omhändertog en kvinna i 40-årsåldern för tillnyktring. Kvinnan misstänks ha misshandlad personal inne på sjukhuset och en utredning om ringa misshandel är påbörjad med kvinnan som misstänkt. Hon kommer att förhöras efter tillnyktring.

04.24 en polispatrull träffade på en man som släpade på en cykel på Dalsgatan i Norrköping. När polisen tog kontakt med mannen blev han aggressiv och våldsam varför han fick beläggas med handfängsel. Det visade sig att cykeln mannen släpade på var anmäld stulen och att mannen hade vitt pulver i kläderna. Mannen blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav samt stöld alternativt häleri av cykeln.

05.11 larm om trafikolycka på riksväg 35 i Grebo. Ett lastbilssläp ska ha vält över körbanan. Tillfälligt stopp i trafiken men senare släpptes trafiken på växelvis. Ingen personskada. Trafiken hänvisas av Trafikverket på deras hemsida. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan, föraren säger sig ha väjt för en hjort. 10.00 polisen är nu klar på platsen efter att bärgningen är slutförd, vägen är fri för trafik.

05.59 SOS-larm till polisen om trafikolycka i Kneippenrondellen. En bilist som kört av vägen utan att ha skadat sig. Bilen bärgades.

Inga andra brott eller händelser finns att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen