02 juli 15:46, Rattfylleri, Södermanlands län

Kvinna misstänkt för att ha kört rattfull på flera platser.

11.19 Polisen fick samtal om en kvinna som eventuellt var onykter, och som körde bil från Gnestavägen i Vagnhärad. Polis åkte ut och letade efter bilen, men utan lyckat resultat.

12.43 Det kom ett nytt samtal till polisen från ett vittne om att en bilist nästan hade kört på två fotgängare på trottoaren längs Hamnvägen i Nyköping. Personen körde vidare i riktning mot Oppeby. Det var samma bil som setts i Vagnhärad.

13.33 Polisen fick fler samtal om samma bilist, nu att kvinnan fanns vid Systembolaget i Trosa. En inringare körde efter i riktning mot Tullgarns slott.

13.53 Polis fick stopp på bilisten, vid en grusväg längs en åker nära slottet. Det är en kvinna i 40-årsåldern. Hon togs med för provtagning, som misstänkt för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Kvinnan fördes också till arresten för tillnyktring enligt lagen om omhändertagande av berusad, LOB. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen