Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 juli 07:10, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbottens län, ett urval av nattens polisverksamhet mellan klockan 00.00-07.00.

01.10 Skadegörelse, Seskarö, Haparanda
Samtal om en man som kastar sten mot bilar. Mannen grips och förs till arresten. En anmälan om skadegörelse och även hot mot tjänsteman har upprättats.

01.18 Rattfylleri, Bergnäset, Luleå
En polispatrull stoppar och kontrollerar en man i 20-årsåldern som de fattar misstanke om är påverkad av narkotika. En anmälan om anmälan om rattfylleri under påverkan av narkotika har upprättats. En passagerare som färdades i bilen, även det en man i 20-årsåldern, misstänks för narkotikabrott och en anmälan har upprättats.

01.59 Narkotikabrott, Gällivare
En kvinna i 20-årsåldern medtas till polisstationen för kroppsbesiktning efter misstanke om narkotikabrott. Kvinnan omhändertas senare enligt LOB. En anmälan om narkotikabrott har upprättats.

02.15 Knivlagen, Kiruna
Taxichaufför som hotats med ett tillhygge av en kund som vill slippa betala för sig. Polisen gör husrannsakan i en lägenhet och anträffar där den misstänkta personen, en man i 30-årsåldern, samt tillhygget som han ska ha använt. Mannen grips och medförs till polisstationen. En anmälan om grovt hot mot tjänsteman har upprättats.

Boden Alive (sammanfattat av Thimmy Kassberg, polisinsatschef Boden Alive)

Under fredagen befann det sig många personer på Boden Alive under egentligen hela kvällen och natten. Berusningsgraden var generellt sett högre och totalt omhändertogs 7 stycken personer enligt LOB i Boden under kvällen/natten, varav 6 stycken av dessa omhändertogs från festivalområdet alternativt hade under kvällen varit på Boden Alive. Flertalet förverkande av alkohol har gjorts kontinuerligt under kvällen på festivalområdet.

Det har under kvällen uppstått ett antal misshandlar, 2 stycken på Kvarnängen och 1 misshandel samt olaga hot på ett gatukök (det kommer troligen upprättas fler anmälningar kring detta). Ett narkotikabrott innehav på Kvarnängen samt ett narkotikabrott innehav på Kläppgatan. Brott mot knivlagen utanför en restaurang på Östra Strandvägen.

Sammanfattningsvis har Boden Alive varit en välbesökt tillställning där de allra flesta besökare skött sig, och till synes haft en trevlig kväll, men en liten skara människor har ej kunnat uppföra sig alternativt gjort sig skyldiga till brott.

Glädjande är att vi har upplevt en låg grad av ungdomsfylleri och ingen ungdom har blivit omhändertagen enligt LOB.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen