20 juli 08:12, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Västernorrlands län, ett urval av nattens polisverksamhet mellan klockan 00.00-07.00.

23.41 Rattfylleri, Parteboda länsväg 511, Ånge
Samtal från en man som kört av vägen och in i ett träd. Mannen, som är i 20-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks därför för grovt rattfylleri. Mannen fick avföras i ambulans då han ska ha haft smärtor i ryggen.

00.17 Narkotikabrott, Stenstan, Sundsvall
En man i 30-årsåldern medtas till polisstationen för kroppsbesiktning och förhör efter misstanke om narkotikabrott. En anmälan om narkotikabrott har upprättats.

00.25 Misshandel, Tynderö, Timrå
Samtal om bråk vid en restaurang där flera personer ska ha varit inblandade. En polispatrull har varit på platsen och tagit upp en anmälan om misshandel med två målsägande. Ingen gärningsperson anträffades på platsen.

00.39 Brand, Hovsjorden, Härnösand
Brand i en container som misstänks vara anlagd. Polis har varit på platsen och upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

00.57 Trafikolycka, Östavall riksväg 83, Ånge
Samtal om personbil i diket. Polis kallas till platsen och upprättar där en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Inga personskador ska ha uppstått, men bilen behövde bärgas från platsen.

01.08 Fylleri, Stenstan, Sundsvall
En man omhändertagen enligt LOB och förd till polisstationen för tillnyktring.

01.09 Narkotikabrott, Stenstan, Sundsvall
En person misstänks för narkotikabrott och en anmälan upprättats.

01.10 Trafikbrott, Hörnett, Örnsköldsvik
En polispatrull stoppar två epa-traktorer som framförts i för hög hastighet. De tas i beslag för teknisk undersökning. Förarna, två pojkar i 15-årsåldern, misstänks för olovlig körning.

02.28 Fylleri, Stenstan, Sundsvall
En person omhändertagen enligt LOB.

02.34 Misshandel, Stenstan, Sundsvall
Samtal om bråk på en restaurang. En man i 45-årsåldern ska ha fått emotta flera slag och blöda ur näsa och mun. Polis har varit på platsen och hållit förhör samt upprättat en anmälan om misshandel.

02.43 Rattfylleri, Sörberge, Timrå
En polispatrull stoppar och kontrollerar en man i 30-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. En anmälan om rattfylleri samt grov olovlig körning har upprättats.

02.45 Narkotikabrott, Timrå industriområde, Timrå
Två män, i 60- respektive 30-årsåldern, misstänks för narkotikabrott och en anmälan upprättats.

03.01 Narkotikabrott, Stenstan, Sundsvall
En person misstänks för narkotikabrott samt även brott mot knivlagen och en anmälan upprättats.

03.35 Misshandel, Granloholm, Sundsvall
En man i 25-årsåldern misstänks för narkotikabrott, försök till stöld samt ringa misshandel efter samtal om någon form av bråk utanför en adress i Granloholm.

06.25 Fylleri, Inre hamnen, Sundsvall
En man i 25-årsåldern omhändertagen enligt LOB och förd till akuten vid Sundsvalls sjukhus.

Härnösands stadsfest (sammanfattat av Fredrik Pettersson, polisinsatschef Härnösands stadsfest)
Dagen och kvällen i Härnösand bjöd på strålande solsken och värme. Stadsfesten hade i år mindre besökare än föregående år men festivalområdet var minskat vilket innebar att stämning för de som va där var trivsam hela kvällen. Inga våldsbrott rapporterade och inga ofredanden. Två rattfyllerier. Ordningshållning sköttes exemplariskt utav de 13 ordningsvakterna inne på området. Bra kommunikation och samarbete under hela kvällen. 12 avvisade från området och 10 LOB. Mestadels underåriga som överlämnades till Socialtjänsten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen