21 juli 07:09, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Västernorrlands län, ett urval av nattens polisverksamhet mellan klockan 00.00-07.00.

00.49 Misshandel, Stenstan, Sundsvall
Polis kallas till ett hotell där en man och en kvinna har bråkat på ett rum. Mannen grips på platsen och en anmälan om misshandel har upprättats.

01.35 Våldsamt motstånd, Stenstan, Sundsvall
En man i 30-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd i samband med ett ingripande från en ordningsvakt när mannen ska ha bråkat med några andra gäster på en krog.

03.16 Narkotikabrott, Stenstan, Sundsvall
En man i 20-årsåldern omhändertagen för fylleri enligt LOB. Mannen misstänks även för narkotikabrott. En anmälan har upprättats.

04.07 Fylleri, Stenstan, Sundsvall
En man omhändertagen för fylleri enligt LOB.

05.39 Stöld annan, Högakustenbron, Härnösand
Trafikledningscentralen kontaktar polisen med anledning av att de på sina kameror sett hur någon tillgripit belysning, så kallat rinnande ljus, vid ett vägarbete. Polispatrullen som skickas till platsen får syn på ett misstänkt fordon och stoppar det. I bilen färdas tre minderåriga pojkar. Patrullen hittar stöldgodset i fordonet, och även bilen visar sig vara stulen. En anmälan om stöld, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas därför gällande föraren, de övriga två är misstänkta för stöld.

Härnösands stadsfest (sammanfattning av Fredrik Pettersson, polisinsatschef Härnösands stadsfest)
Under kvällen och natten har 15 personer omhändertagits enligt LOB, och ungefär lika många har avlägsnats från området.

Inget särskilt av de hanterade ärendena som sticker ut ur polisiär synvinkel, det mesta handlar om alkoholrelaterad problematik. Ett personrån där en person blev av med sin mobiltelefon. En anmälan om våld mot tjänsteman/polisman i samband med ett omhändertagande.

Bra förbyggande arbete av samtliga inför evenemangen. Uppsökande arbete under, där fotpatruller avvärjde och halverade med största säkerhet antalet våldsbrott och fyllerier. Glädjande också att folk hjälpes åt med att ta hand om varandra om någon blev för full. Socialtjänsten tog också hand om ett par berusade och våldsbenägna ungdomar.

Sammanfattningsvis: Bra bemannat och ett gott samarbete mellan polis, ordningsvakter och arrangören.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen