21 juli 10:15, Rån, Östersund

Lugnvik, rån.

En man i 20-årsåldern blev vid 22-tiden i går misshandlad och rånad på sin mobil, klocka och id-kort i närheten av en grillplats vid Lugnviksvägen. Flera gärningspersoner springer från platsen.

Flera patruller kallas till platsen och det spåras bland annat med hund. Hunden lyckas följa ett spår till nära en plats där en bil setts lämna.

Vid midnatt ropar en civilpatrull i Västernorrland upp till ledningscentralen. De befinner sig då på E14 i höjd med Töva strax utanför Sundsvall och ligger bakom en bil som framförs i mycket hög hastighet i riktning mot Sundsvall. Fler patruller tillkallas och bara några minuter senare så får bilen stopp i höjd med Vinkeltået i Sundsvall. Två personer springer från bilen, men de kan gripas senare. Ytterligare två personer grips. De gripna är två män och en kvinna i 18-årsåldern samt en minderårig man. Samtliga är misstänkta för rån, föraren är även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Målsägande ska ha blivit slagen i ansiktet och ha behövt uppsöka sjukhuset för omplåstring.

Ärendet är åklagarlett. Ytterligare frågor hänvisas till Åklagarkammaren i Östersund.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen