Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 juli 10:04

22 juli 07:34, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.40 polisen har hittills hanterat ett 45-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Sju personer har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.40 polisen fick samtal om att det fanns en påverkad man på Storgatan i Vadstena. Polisen åkte till platsen och träffade på en man i 25-årsålden som blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen. Den misstänkt fick följa med för provtagning och förhör.

01.37 samtal från vaktbolag om att ett inbrott hade upptäckts på en byggarbetsplats på Ryssnäsvägen i Norrköping. Ett flertal hänglås är uppklippta. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. ett område spärrades av i väntan på en brottsplatsundersökning som kommer att genomföras under dagen. Initialt okänt värde på det tillgripna.

01.37 larm till polisen om inbrottslarm från en optiker på Trädgårdstorget i Linköping. Det visade sig att det skett ett inbrott och att någon ska ha krossat en glasruta och sedan tillgripit föremål till ett okänt värde från butiken. Polisen har spärrat av platsen för en kommande brottsplatsundersökning. Det finns inledningsvis ingen misstänkt person.

02.16 larm om ett större bråk i bostad i Hackefors, Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grovt olaga hot efter att det framkommit uppgifter om att en person ska ha blivit hotad med ett tillhygge. Fem personer greps på platsen, alla män i åldrarna 20-65 år. Ingen blev fysiskt skadad. Efter att de gripna har förhörts kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta utredningen. Uppdatering kl. 10.00: fyra av de misstänkta är nu anhållna av åklagare, samtliga är på sannolika skäl misstänkta för misshandel och olaga hot. Häktningsframställan ska vara inlämnad senast den 25 juli klockan 12. Den yngsta av de gripna har fått sitt gripande hävt och friges alltså.

03.50 samtal till polisen om bråk på Styrmansgatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel. Det finns misstankar om att båda två ska ha misshandlat varandra och därför greps båda  personerna, båda män i 25- respektive 35-årsåldern. De fördes till polisstationen för förhör varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen. Båda hade skador men bara en behövde sjukhusvård.

Några andra brott eller händelser finns inte att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen