22 juli 13:14, Polisinsats/kommendering, Lycksele

Sammanfattning av Motorveckans första helg.

Stämningen under Motorveckans första helg har överlag varit god och intrycket från polisens sida är positivt, även om det stundtals varit mycket att göra.

Det har tidigare bland annat rapporterats om att många ungdomar samlats på parkeringsytan vid Jysk. Det samlade intrycket är ändå att det varit lugnare där nu än förra året. Polisen och kommunens socialtjänst har varit på plats och haft en dialog med ungdomarna. Ungdomarna har då själva bland annat uttryckt önskemål om att få dit fler soptunnor som de kan kasta skräp i, istället för att göra sig skyldiga till nedskräpning.

Vi vill från polisens sida fortsatt skicka med uppmaningen till föräldrar att vara aktiva kring sina ungdomar som befinner sig i Lycksele. Prata med dem; Hör var de befinner sig och vad de gör. Se även själva till att vara tillgängliga ifall era ungdomar, vi från polisen eller någon annan behöver komma i kontakt med er.

Det är trångt om plats på campingar och andra ordnade uppställningsplatser för husvagnar och husbilar. Polisen har fått avvisa flera personer som slagit upp sina bopålar på platser med campingförbud. Vi vill därför be alla besökare att respektera områden med campingförbud eller parkeringsförbud.

Ordningsmässigt så har inledningen av Motorveckan varit lugn, sett utifrån de ärenden som polisen hanterat. Det har endast gjorts ett fåtal omhändertaganden av berusade personer. Under natten mot i dag måndag så har en minderårig pojke som färdades på en moped i centrala Lycksele blåst positivt i ett nykterhetstest. Pojkens föräldrar är kontaktade och en anmälan om rattfylleri har upprättats.

I övrigt har det mesta av polisens arbete handlat om våra sedvanliga uppdrag som att kontrollera fordon, alkoholdrickande och ordningshållning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen