Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 23 juli 20:40

22 juli 14:18, Misshandel, Gällivare

Misshandel under fiskeresa till Kaitumälven, en person gripen och transporterad med helikopter till Kiruna.

Polisen grep en 34-årig man vid Kaitumälven sedan hans anhöriga ringt och berättat att han misshandlat dem under en fiskeresa. Mannen ska enligt uppgift ha misshandlat sin bror och sin pappa samt hotat dem med en sten. Mannens pappa och bror tvingades brotta ner honom och knyta fast honom med spännband under tiden som patrullen tog sig till platsen. Patrullen, som utgick från Jokkmokk, lyftes till platsen med helikopter och landade på platsen två timmar efter larmet inkom. Den gripna mannen fördes till Kiruna sjukhus för att se över några mindre skador som han ådragit sig i samband med händelsen innan han transporterades vidare till arresten i Kiruna för förhör. Förhöret är uppskjutet tills vidare då mannen var påverkad av alkohol till den grad att förhör inte kunder genomföras. Det visade sig också att mannen hade tagit med sig en pistol som han hade licens för på resan.

Förutom att mannen misstänktes för brott i samband med händelsen beslutade Vakthavande befäl att mannens samtliga vapen och tillståndsbevis(licencer) skulle omhändertas eftersom han bedömdes vara olämplig att inneha vapen.

20190723, kl. 20:39

Rättelse

I ovan text står det att den misstänkte skall ha hotat målsägande med en sten. I utredningen som pågår framkommer det att den uppgiften inte stämmer.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen