Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

23 juli 13:40, Polisinsats/kommendering, Lycksele

Motorveckan i Lycksele.

Hittills under Motorveckan är det ingenting som sticker ut i negativ bemärkelse. Tvärtom så har det skett få omhändertaganden enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer m.m. (1976:511). Det är inte heller många fall av misshandel, ofredande eller skadegörelse som har anmälts i nuläget. Polisen upplever de första dagarna som välbesökta, men alltså med en god stämning.

– Det verkar som att folk är här på Motorverkan för att ha trevligt och inget annat så att säga. Vi vill och hoppas att veckan ska fortgå i den andan, säger polisens insatschef Christer Normark och tillägger att samverkan med arrangören och kommunen också fungerar bra.

Något polisen dock har behövt genomföra är flertalet direktförverkanden av alkohol. Något som delvis förklaras av att många minderåriga ungdomar som inte har åldern inne att dricka alkohol är på plats.

Polisen vill därför fortsatt uppmana föräldrar att prata med sina ungdomar och hålla kontakt med dem under kvällar och nätter. Hör var de befinner sig och vad de gör. Se även själva till att vara tillgängliga ifall era ungdomar, vi från polisen eller någon annan behöver komma i kontakt med er.

Under natten så har bland annat ett ärende gällande ofredande (se nattsammanfattningen för Västerbottens län) och en skadegörelse inkommit till polisens ledningscentral.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen