23 juli 19:35, Olaga hot, Linköping

Störande mopedist i Sturefors misstänkt för brott.

18.12 polisen fick samtal via SOS om störande unga mopedister i samhället Sturefors. Boende i området som blivit störda av störande och aggressiv mopedåkning hade tillrättavisat mopedungdomarna som då blivit provocerade och hotfulla. Polisen skickade två polispatruller till platsen för att ta reda på vad som hänt.

18.20 polisen påbörjar arbetet i Sturefors.

19.45 polisen har nu kontrollerat tre pojkar i 15-årsåldern som ska ha blivit utpekade av boende i området som de som varit ansvariga för störande och aggressiv körning med mopeder. När de blivit tillrättavisade av en boende i området, en man i 55-årsåldern ska en av dem ha blivit hotfull och åkt hem till mannen och uppträtt hotfullt med ett tillhygge. Polisen har därför påbörjat en förundersökning om olaga hot och den som misstänks för brottet är en pojke i 15-årsåldern. Polisen följde med pojken hem till vårdnadshavare som underrättades om det inträffade.

Mopedungdomarna som polisen kontrollerade har själva uppgivit att mannen i 55-årsåldern ska ha kört vårdslöst i samband med tillrättavisningen och han är därför misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Polisen vill passa på tillfället att påminna om det föräldraansvar som åligger vårdnadshavare. Det är viktigt att ta reda på hur ens barn uppträder i trafiken för att i första hand undvika olyckor men även för att undvika andra tråkiga följder som att ens barn kan bli misstänkta för olika typer av brott som i sin tur kan leda till konsekvenser för framtiden.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen