Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 26 juli 09:32

23 juli 19:43, Åldringsbrott, Hallstahammar

95-årig kvinna luras av en bedragare att lämna från sig sitt bankkort.

En bedragare utger sig för att jobba på bank och kommer hem till en 95-årig kvinna i Hallstahammar. Han påstår att det är något fel på kvinnans bankkort och ber att få det för att dokumentera det i bilen. Hon låter sig övertygas då han säger att han har en bankchef i telefon.
Han får också med sig en del smycken från ett smyckesskrin med argumentet att han även kan dokumentera hennes smycken.

Brott mot äldre personer där bedragare utger sig för att jobba på bank är sedan en tid ett återkommande problem i polisregion Mitt. Polisen uppskattar om allmänheten varnar äldre personer i sin närhet för att lämna ut bankkoder, -uppgifter och -kort till andra personer oavsett om det sker på telefon eller vid ett personligt möte.

Uppdatering 26 juli klockan 09:20 

Det har inkommit ytterligare tre anmälningar om liknande brott, ett i Hallstahammar och två i Västerås.

Polisen uppmanar allmänheten att sprida information om dess brott till vänner bekanta och inom familjen.
Det inträffar även bedrägerier mot unga människor 20-24 år, som vi tidigare har lämnat information om i socialamedier Facebook Polisen.

Mikael Hedström presstalesperson i region Mitt

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen