25 juli 07:39, Sammanfattning natt, Jönköping

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. En person har gripits och en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

02.07 polisen kallades till Flanaden i Värnamo med anledning misshandel som ska ha inträffat tidigare på annan plats. Polisen åkte till platsen och träffade på en man i 30-årsåldern som blivit misshandlad med slag i ansiktet. Han fördes till sjukhus med ambulans på grund av skador i ansiktet. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel men det finns ännu ingen misstänkt.

02.08 vid en rutinkontroll av en bilist på Barnarpsgatan i Jönköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en kvinna i 20-årsåldern. I samband med en husrannsakan i bilen anträffades misstänkt narkotika, som togs i beslag. Polisen har påbörjat en utredning om misstänkt drograttfylleri, brott mot knivlagen och narkotikabrott. Den misstänkte förhördes varefter jouråklagare beslutade att häva gripandet eftersom det inte fanns anhållningsskäl. Den misstänkte frigavs vid 7-tiden.

04.26 samtal till polisen om misstänkt inbrott på en gård i närheten av Bottnaryd, Jönköping. Polisen åkte till platsen och spanade samt spårade med hund efter misstänkta personer. Det visade sig att det har varit inbrott i en byggnad men oklart vad som har stulits. Vid 06.40-tiden greps en misstänkt gärningsman, en man i 30-årsåldern som är misstänkt för stöld genom inbrott. Han fördes till polisstationen där han kommer att förhöras och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta utredningen. Brottsplatsen är avspärrad och kommer en brottsplatsundersökning kommer att genomföras under dagen.

Inga andra brott eller händelser finns att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen