25 juli 07:50, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon. I ett fall misstänks en man för drograttfylleri och grov olovlig körning. Två personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22.30 Försök till misshandel, Mariehem, Umeå

Polisen får in larm om att tre personer kastar stenar mot folk i området runt Mariehems centrum. De tre misstänkta personerna medtogs till polisstationen.

23:48, Rån, Lycksele

En man har anmält att han blivit slagen och bestulen på tillhörigheter. Enligt uppgift ska det röra sig om tre gärningsmän. Frågor hänvisas till förundersökningsledare.

01.13, Narkotikabrott, Öst på stan, Umeå

En person misstänks för ringa narkotikabrott efter att en ordningsvakt har uppmärksammat att personen försökt sälja narkotika.

03.17, Stöld/Inbrott, Holmsund, Umeå

Polisen fick ett larm om ett inbrott på ett apotek. Efter ett tag kunde två personer gripas, misstänkta för inbrottet.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med denna.

En sammanfattning av kvällen och natten under Motorveckan i Lycksele kommer i separat händelsenotis.

Eldningsförbud – vad gäller?

På många platser i region Nord gäller just nu eldningsförbud. Du behöver alltid ta reda på om det är tillåtet att elda och grilla i skog och mark innan du tänder en eld. Ser du någon som bryter mot ett eldningsförbud bör du i första hand informera personen om att det råder eldningsförbud. Om de ändå bryter mot förbudet kan du ringa polisen på 114 14. Är situationen akut ska du alltid ringa 112.

Det är kommunen eller länsstyrelsen som beslutar var eldningsförbud krävs och under vilken tid det gäller. Läs mer här: https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/brander/skogsbrander/

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen