Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

25 juli 08:13, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

OBS! En sammanfattning av Piteå Dansar och Ler, samt Beachpartyt i Piteå, kommer i separat händelsenotis.

I övriga länet har polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon. I ett fall misstänks en man för drograttfylleri och olovlig körning. En person har omhändertagits för fylleri.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22.48 Trafikolycka, Bergsviken, Piteå

En motorcykel och en moped har krockat. Inga personer behövde föras till sjukhus för vård. En anmälan om trafikolycka är upprättad.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med dessa.

Eldningsförbud – vad gäller?

På många platser i region Nord gäller just nu eldningsförbud. Du behöver alltid ta reda på om det är tillåtet att elda och grilla i skog och mark innan du tänder en eld.

Ser du någon som bryter mot ett eldningsförbud bör du i första hand informera personen om att det råder eldningsförbud. Om de ändå bryter mot förbudet kan du ringa polisen på 114 14. Är situationen akut ska du alltid ringa 112.

Det är kommunen eller länsstyrelsen som beslutar var eldningsförbud krävs och under vilken tid det gäller. Läs mer här: https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/brander/skogsbrander/

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen