25 juli 08:15, Sammanfattning natt, Piteå

Här sammanfattas kvällen och nattens händelser i samband med Piteå Dansar och Ler, samt Beachpartyt på Piteå havsbad.

På Beachpartyt var det enligt uppgift ca 13000 besökare. Kvällen präglades av en mycket god stämning och glada besökare. Lite jobb för polisen i anslutning till festen. Endast tre personer som omhändertogs enligt LOB, varav två fick sova ruset av sig på polisstationen samt ett avlägsnande och en ordningsbot för offentlig urinering.

Samma goda stämning rådde inne på PDOL-området med lika glada besökare. Där blev det tre LOB, tre anmälningar om misshandel, en anmälan om sexuellt ofredande, två förverkande av alkohol samt ett avlägsnande. Socialtjänsten har varit i tjänst under kvällen men de blev sysslolösa då inga ungdomar omhändertogs. 

Poliserna som jobbat med kommenderingen är mycket nöjda med ordningsvakternas arbete och den samverkan som skett mellan ordningsvakter och polis på de bägge tillställningarna som varit under kvällen.

Kustbevakningen låter hälsa att de legat i Pitsundet och kontrollerat båttrafiken. Två ordningsbot för överskriden hastighet och 12 nykterhetskontroller, samtliga utan anmärkning. De meddelar att det varit mycket båtar i rörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen