26 juli 01:26, Stöld/inbrott, Gävle

Fem personer greps efter att de försökt köra ifrån en polispatrull som skulle kontrollera personbilen de framförde i Bomhus.

Under patrullering stötte polispatrullen på den aktuella bilen och såg att det var flera personer i bilen. Man bestämde sig för att kontrollera den. När föraren i den misstänkta bilen förstod att han skulle bli kontrollerad försökte han köra ifrån poliserna.

På Brynäs blev det stopp av bilen efter ett förföljande. En passagerar försökte springa från platsen men infångades snabbt av polisen. Föraren av bilen hade lånat den av anhörig och misstänks för drograttfylleri, ringa narkotika och stöld.

Samtliga gripna fyra män och en kvinna misstänks för stöld. Fyra av de gripna är anhållna av åklagare. Den femte personen är ännu inte hörd men kommer att höras så snart de kan ske.

Av de gods som har anträffats i bilen så tyder det på att de kan komma från inbrott i villor eller från någon butik.

Anträffat gods i bilen är bland annat smycken och klockor. De är okänt var stölden eller stölderna har skett.

Under dagen kommer polisen att försöka finna var brottsplatsen eller platserna kan vara. Det är ett omfattande arbete som ska ske för att identifiera det beslagtagna godset.

Förundersökningen leds av åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen