Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

26 juli 07:14, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. En person har gripits, fyra har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning beroende på misstänkt drogpåverkan.

01.24 flera samtal till polisen om misstänkt skottlossning på Ortvägen i Brandkärr, Nyköping. Polisen åkte till platsen och gjorde då fynd som bekräftar misstanke om att någon kan ha skjutit på platsen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Tre personer, män i 25- 30- och 40-årsåldern togs med till polisstationen för förhör. Polisen har hållit ett flertal förhör, bland annat genom dörrknackning med personer på och omkring brottsplatsen. Kriminaltekniker beordrades till platsen för att genomföra en kriminalteknisk undersökning. Det finns ännu ingen misstänkt i utredningen.

01.56 polisen kallades till Kuggnäs, Nyköping med anledning av misshandel. En kvinna i 25-årsålden fördes till sjukhus med ambulans efter att ha blivit utsatt för misshandel som ska ha orsakat sårskador på den drabbade. Misstankar uppstod om att en kvinna i 30-årsåldern skulle kunna misstänkas för misshandeln och don kunde gripas efter att hon lämnat brottsplatsen i bil. Hon misstänks också ha kört bil under påverkan och är därför misstänkt för misshandel och rattfylleri. Hon fördes till polisstationen för förhör. Förhöret fördröjdes på grund av kraftig berusning och kvinnan är ännu inte förhörd vid 06.40-tiden.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen