26 juli 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med relativt många ärenden. Dessa är främst kopplade till Piteå (läs mer här nedan). Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

Sammanfattning av kvällen och natten i Piteå i samband med Piteå dansar och ler:

Festivalen har fortsatt präglats av god stämning med många glada besökare. Vi rapporterar kvällen som lugn och vi har haft en fortsatt god samverkan med ordningsvakterna inne på området. 

Totalt så hade vi nio LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) där fem fick sova ruset av sig på station, tre ungdomar och en vuxen blev överlämnad till närstående. En person avvisades från området.

Ett ärende gällande ringa narkotikabrott (eget bruk), samt ett våldsamt motstånd har rapporterats. Ett fall av sexuellt ofredande har anmälts under kvällen.

Sju kontakter med föräldrar har tagits i olika ärenden där ungdomar har varit föremål för polisen. En anmälan enligt Socialtjänstlagen kapitel 14 skrevs på en av dessa.  Polisens känsla är att ungdomsfylleriet har varit lågt under kvällen.

Kustbevakningen som legat i Södra Hamn rapporterar att de utfärdat sex stycken fortkörningsböter och utfört 19 sållningsprov för alkohol där samtliga blev utan anmärkning.

/ Joel Lindgren Polisinsatschef, Frida Fjellström Biträdande polisinsatschef.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen