Uppdaterad 26 juli 10:04

26 juli 09:05, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Jämtland, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-08:00, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Inga uppgifter om att någon person skadats i olyckorna.

I övrigt:

Kl 03:26 Östersund

Polis beordras till en adress med anledning av bråk. En kvinna uppges ha blivit slagen av en man.

Polispatrull håller förhör och upprättar en anmälan.

Eldningsförbud – vad gäller?

På många platser i region Nord gäller just nu eldningsförbud. Du behöver alltid ta reda på om det är tillåtet att elda och grilla i skog och mark innan du tänder en eld. Ser du någon som bryter mot ett eldningsförbud bör du i första hand informera personen om att det råder eldningsförbud. Om de ändå bryter mot förbudet kan du ringa polisen på 114 14. Är situationen akut ska du alltid ringa 112.

Det är kommunen eller länsstyrelsen som beslutar var eldningsförbud krävs och under vilken tid det gäller. Läs mer här: https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/brander/skogsbrander/

https://www.lansstyrelsen.se/jamtland/om-lansstyrelsen/nyheter-och-press/nyheter---jamtland/2019-07-25-eldningsforbud-26-30-juli.html

 

Här kommer en sammanfattning från första kvällen på Västgård game fair i Kall:

Det var mycket trafik som genererade långa köer från Järpen till Kall under dagen. Det blev en varm kväll med god stämning! Kl 03:00 var det fortfarande 20 grader utomhus. 

Berusningsnivån var hög, men det föranledde inte i många omhändertaganden. Stämningen var överlag god och folk är förväntansfulla inför helgens mässa. 

En person omhändertogs för fylleri och en anmälan gällande misshandel har upprättats.

Flertalet trafikkontroller har hållits i anslutning till eventet. Alla förare har varit nyktra, utan några anmärkningar.

Stort tack till ordningsvakter och arrangören för ett bra samarbete den första kvällen. Nu ser vi fram emot en rolig helg med sol och värme. Glöm inte att fylla på med vätska, dock annat än enbart alkohol och ta hand om varandra!

/Victoria Norman, polisinsatschef

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen