Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 26 juli 18:10

26 juli 17:42, Vållande till kroppsskada, Jönköping

35-årig festdeltagare till sjukhus efter misstanke om förgiftning.

11.18 Polisen kontaktades av en läkare på Ryhov. En person, en man i 35-årsåldern, hade kommit in på sjukhuset medvetslös efter att ha druckit alkohol i samband med en svensexa. Prover har tagits och de första resultaten visar att mannen kan ha fått i sig träsprit, Metanol.

På festen ska mellan 60 och 70 personer ha befunnit sig och det är av yttersta vikt att samtliga som kan ha fått i sig metanolen söker kontakt med sjukvården för kontroll och eventuell behandling. Ring 1177 Vårdguiden.

Metanol är kraftigt toxiskt och den som dricker träsprit riskerar att bli förgiftad redan vid små mängder. Metanolförgiftning kan vara dödligt och kan leda till blindhet. Tecken på metanolförgiftning kan uppkomma så sent som efter ett dygn och är samma som vid alkoholförgiftning, att man blir allmänt dålig, får sänkt medvetande och kräkningar.

Polisen utreder i nuläget ärendet som grovt vållande till kroppsskada och brott mot alkohollagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen