Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

27 juli 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med många ärenden (många kopplade till Piteå, se sammanfattningen här nedan). Tre personer i Luleå har omhändertagits för fylleri, en person misstänks för innehav av narkotika. En viltolycka har också anmälts till polisen under natten (Kallax, Luleå). Ingen person skadades i olyckan.

I övrigt:

Kl 00:47 E4 Piteå

A-traktor stoppad för kontroll. Patrullen genomförde en flygande inspektion av fordonet, som gick att köra fortare än tillåtet.

En anmälan gällande olovlig körning upprättades. Förarens föräldrar meddelades och körkortet blev omhändertaget.

Kl 01:41 E4 Piteå

Larm om singelolycka vid Rosviksbodarna. Bilist hade kört in i mitträcket och det blev efter olyckan stopp i norrgående körfält. Cirka 40 minuter senare rapporterades att trafiken flöt på igen.

Polis på plats höll förhör med föraren. Det finns ingen misstanke om brott.

Kl 02:55 Boden

En man uppgav att han blivit rånad på sin mobiltelefon vid Torpgärdan.

Polispatrull upprättade en anmälan gällande rån.

 

Sammanfattning av arbetet på Piteå dansar och ler under fredagen och natten mot lördag:

Dagen har återigen präglats av vackert väder och glada festivalbesökare. Totalt har 25 personer omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Av dessa var tretton stycken under 18 år och lämnades därmed över till socialtjänsten. Fyra personer blev avlägsnade från området.

Fem fall av misshandel har skett under kvällen och två ärenden gällande ringa narkotikabrott (eget bruk) har rapporterats.

Ett antal direkförverkande av alkohol från ungdomar skedde i förebyggande syfte under tidig kväll.

Stundtals har arbetsbelastningen varit hög men i det stora hela har kvällen avlöpt lugnt.

Det vi från polisen sida vill skicka med inför den avslutande festivalkvällen är att ungdomsfylleriet har ökat under denna kväll jämfört med motsvarande kväll ifjol. Vi ser gärna fler vuxna på stan så vi kan få hjälp med att minska ungdomsfylleriet.

/Polisinsatschef Joel Lindgren och biträdande polisinsatschef Frida Fjellström

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen