27 juli 08:00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-08:00, det har varit en natt med relativt många ärenden. Fyra personer har omhändertagits på grund av fylleri. En av dessa befann sig på en ö och polisen fick ta hjälp av Sjöräddningssällskapet för att transportera personen med båt. Personen fördes därefter till Tillnyktringsenheten.

Polisen har under natten kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 00:14 Umeå

Mopedist stoppad för kontroll. Patrullen misstänker att mopeden är trimmad och den tas i beslag för att kontrollera detta.

Patrullen kontaktar också förarens vårdnadshavare.

Kl 00:15 Skellefteå

Samtal till polisen gällande bråk i lägenhet. Patrull beordras till adressen och en man grips, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna.

Mannen ska höras under morgonen efter tillnyktring.

Kl 02:08 Lycksele

Bilist uppges ha kört in i en annan bil på en parkering. Polis beordras till platsen. Föraren, som är under 18 år, får följa med för provtagning efter misstanke om rattfylleri. En anmälan gällande olovlig körning upprättas också.

Kl 02:13 Skellefteå

Polis beordras till en adress med anledning av bråk och misshandel.

Anmälan gällande misshandel upprättas.

Kl 03:37 Umeå

Överfallslarm inkommer från en taxi på Östra strandgatan. Polis beordras till platsen.

En man misstänks för skadegörelse på taxin efter att ha sparkat på fordonet. Då det inte går att fastställa mannens identitet så grips han.

I samband med detta sparkar en annan man på polisbilen. Han misstänks för skadegörelse på polisbil och blir omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen