27 juli 09:11, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Västernorrland, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-08:00, det har varit en natt med relativt många ärenden. Ett antal personer har omhändertagits för fylleri och en person har fått följa med för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person har skadats i olyckan.

I övrigt:

Kl 00:24 Västermalm, Sundsvall

En ung man har blivit misshandlad. Patrull skjutsar honom till sjukvården.

Förhör hålls och anmälan upprättas.

Kl 00:40 Stenstan, Sundsvall

En taxichaufför uppges ha blivit slagen av en person.

Polis upprättar en anmälan.

Kl 01:34 Stenstan, Sundsvall

Man i 25-årsåldern uppges ha blivit misshandlad.

Polispatrull håller förhör och en anmälan upprättas.

Kl 01:39 centrum, Härnösand

Samtal till polisen gällande inbrott på en restaurang. Patrull beordras till platsen och strax därefter upptäcks att det varit inbrott på ytterligare en restaurang.

Brottsplatsundersökning genomförs och spår säkras.

Anmälan upprättas.

Kl 02:45 centrum Härnösand

Man misstänks ha slagit en annan man.

Polispatrull håller förhör och upprättar en anmälan.

Kl 03:11 Stenhammar, Härnösand

(Se separat notis) Inbrott i bostad.

 

Sammanfattning av Torgfesten i Sundsvall under fredagen och natten mot lördag:

Det varit god och glad stämning på festområdet och en ur polisiär synvinkel en lugn tillställning, endast ett fåtal ingripanden (tre personer har omhändertagits för fylleri) och drygt ett tiotal har blivit avisade vad gäller berusning.  Ingen anmälan om brott har under kvällens evenemang kommit till polisens kännedom som inträffat inne på festområdet. Några skador/olycksfall fick hanteras av sjukvårdare på plats men inget av allvarligare art (skadorna har varit sårskador, stukningar/ledskador och en fraktur). Hela insatsen präglades av ett gott samarbete och samverkan mellan oss och de inblandade aktörerna, Evenemangsarrangör, Räddningstjänst, Ordningsvakter, Sjukvårdare och Socialtjänst mfl.

/Polisinsatschef Jessika Johansson

 

Sammanfattning av Laxfestivalen i Sollefteå under fredagen och natten mot lördag:

Polisiära ingripanden: Fem personer har omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande sexuellt ofredande har upprättats samt en anmälan gällande stöld. En minderårig har omhändertagits med stöd av polislagen 11§. Personen har överlämnats till vårdnadshavare efter läkarbedömning.

Ingripanden från ordningsvakter: 14 personer omhändertagna på grund av fylleri, elva personer avlägsnade på grund av fylleri, sex minderåriga omhändertagna på området för fylleri och överlämnade till öppenvården, tre minderåriga omhändertagna på festivalområdet för fylleri och överlämnade till öppenvården.

I stora drag en bra tillställning med mycket folk i rörelse och med god stämning på festivalområdet.

//Polisinsatschef Adam Frank 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen