Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

27 juli 13:08, Övrigt, Kävlinge

Uppdatering angående nattens bränder i Kävlinge

Natten till lördagen brandskadades sammanlagt sju bilar på Trädgårdsgatan i Kävlinge. Fem av bilarna bedöms vara totalskadade. Räddningstjänst och polis larmades och påbörjade omedelbart arbetet med att släcka bränderna, avgränsa och avspärra. Det fanns ingen naturlig brandorsak och en förundersökning om mordbrand inleddes. De polispatruller som kom till platsen pratade med personer som rörde sig i brandplatsens närområde och träffade bland annat på två personer som medtogs till polishuset i Lund för förhör. De två personerna underrättades om anledningen till att de frihetsberövats och kontakt togs med jourhavande åklagare som beslutade om anhållande. De båda personeran anhölls idag klockan 10:09 och 10:13.

 

Under dagen kommer försvarsadvokater att utses och därefter fortsätter förundersökningen med förhör, tekniska undersökningar och andra utredningsåtgärder. Förundersökningen leds under helgen av jourhavande åklagare och kommer att lottas in på ordinarie åklagare under måndagen.

 

Det är ännu för tidigt att berätta om omständigheterna kring varför de två personerna har anhållits. Beträffande eventuella samband med andra bränder som skett i Lund med omnejd den senaste tiden så är det också för tidigt att dra några slutsatser kring detta.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen