Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 28 juli 08:26

28 juli 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm.

01.01 Göteborg, skadegörelse
Flera samtal kommer in om en hög smäll i västra Askim. Någon form av detonation har skett utanför en pizzeria på Västra Stationsvägen. Pizzerian brinner och räddningstjänst åker för släckningsarbete, även polisens bombskydd åker till platsen. En avspärrning görs, inga personer skall ha kommit till skada. En förundersökning med rubrik allmänfarlig ödeläggelse har inletts. En teknisk undersökning kommer att göras på platsen, ingen är gripen i nuläget.

01.59 Sotenäs, misshandel
Vid Smögenbryggan har en person blivit sparkad på, vittnen ringer polis. På plats kan en anmälan om misshandel skrivas, den man som misstänks för brottet är i 20-årsåldern och är kvar på plats där förhör hålls. Inga personskador finns uppgivna.

03.17 Borås, drograttfylleri
Polis stoppar ett fordon för kontroll. Föraren tas med för provtagning, en anmälan skrivs.  

04.03 Lidköping, rån
Två män i 30-årsåldern trycker upp och hotar en man mot en vägg och tar hans mobil och airpods. De två männen springer därefter från platsen. Efter spaning hittar polis de två som grips, I en påse de kastar ifrån sig hittas stöldgodset. En anmälan skrivs, inga personskador finns uppgivna.

5.52 Mariestad, skadegörelse
Vittnen ringer in om en man i 20-årsåldern som krossar rutor i en villa på Drottninggatan. Polispatrull får signalement och anträffar mannen som är kraftigt berusad i närheten. Mannen tas med för tillnyktring och misstänkt för brott, förhör kommer att hållas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen