Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

29 juli 05:46, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Relativt mycket händelser under kväll/natt i länet enligt RLC. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Christer Fuxborg.

Kl 21.31 Tibro, bråk
Polisen får larm om ett större bråk vid Januarigatan. Enligt larmet så ska ett tiotal personer bråka på platsen och möjligen ska någon vara knivskuren.  När polisen kommer fram visar det sig dock att ingen är knivskuren. En kvinna har en skadad fot som hon enligt egen uppgift fått då hon gått mellan två yngre pojkar som bråkat, möjligen har hon blivit sparkad, det går inte att fastställa. Kvinna körs till sjukhus med hjälp av ambulans för kontroll. Ingen gripen.  

Kl 00.20 Göteborg, försök mord alt. dråp
En man hittas allvarligt skadad vid Hjällbo torg/Bergsgårdsgärdet, troligen knivskuren. (Tidigare publicerad).

Kl 01.10 Ale, brand i lägenhet
Räddningstjänst och polis kallas till en lägenhetsbrand vid Göteborgsvägen. Det visar sig vara en lägenhet där polis tidigare varit under kvällen, då p.g.a. av lägenhetsbråk. Räddningstjänsten kan släcka branden. I lägenheten ska det ha funnit två personer, en man och en kvinna. Kvinnan är kvar men mannen har avvikit. På de uppgifter som polisen får fram så ska mannen ha orsakat branden och även misshandlat kvinnan. Mannen blir senare anhållen i sin frånvaro misstänkt för bl a grov misshandel och mordbrand. Platsen spärras av för teknisk undersökning.

Kl 02.18 Partille, stöld mm
Polis larmas till Repstegsvägen där det enligt vittnen ska pågå en stöld av verktyg/maskiner. När polis kommer fram så lämnar en moped alt, mc platsen och ett förföljande påbörjas. Ett flertal polispatruller är involverade. Mc:n kör i terräng och på cykelbanor och polis kan inte följa efter. Polisen finner senare en övergiven mc vid Lillegårdsvägen/Hålegårdsvägen som troligen är stulen. Föraren är borta. Oklart om det var den mc som man försökt stoppa, troligen var två mc involverade. Den mc som hittas blir beslagtagen. Polisen finner spår mm på platsen för stöldbrottet som bekräftar att gärningsmännen försökt stjäla verktyg/maskiner. Anmälan upprättas men ingen grips.

Kl 02.43 Falköping, brand i villa
Räddningstjänst och polis larmas till en villa vid Rikesäter i Bjurum. Räddningstjänsten släcker branden. Inga personskador. Då brandorsaken inte kan fastställas inleds en förundersökning med rubricering mordbrand. Platsen spärras av och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Kl 03.35 Mölndal, trafikolycka/misstänkt drograttfylleri
Polis och ambulans kallas till en tvåbilskollision vid Kungsbackaleden. En av bilarna har åkt ut på järnvägsspåret och tågtrafiken måste stoppas. Stoppet kan sedan hävas vid ca kl 04.49. En av förarna, en man visar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och medtogs för provtagning. Inga kända personskador på övriga involverade i kollisionen. Två personer klagar på nacksmärta.      

        

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen