Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 07 juli 10:09

03 juli 12:04, Övrigt, Västerås

Samlingsnotis med utvalda händelser som polisens kommendering hanterar under Summer Meet.

Nedan följer kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisens kommendering hanterar under Summer Meet i Västerås. Alla utryckningar behöver inte ha en direkt koppling till evenemanget och en adressangivelse/plats kommer att anges vid varje händelse. 

Frågor från media om polisens arbete under evenemanget hänvisas till polisens presstalesperson Johan Thalberg (010-56 76 720), som finns på plats på dagtid från fredag 5 juli till och med söndag 7 juli. 

Händelsenotisen uppdateras regelbundet från och med fredag morgon. 

TORSDAG 4 JULI

20.59. Utanbygatan, Östermalm.


Ambulans undersökte en mycket berusad person som ej var i behov av sjukvård. Polis tillkallades till platsen och personen blev istället omhändertagen med stöd av LOB. 

22.14. E18, Kristiansborg.

En polispatrull kontrollerade en manlig bilförare i 25-årsåldern på E18 i Västerås. Efter kontrollen blev mannen misstänkt grov olovlig körning.

23.48. Västerås Centralstation.

En maskerad och mycket berusad man uppehöll sig på centralstationen i Västerås. Polisen tillkallades till platsen och omhändertog mannen med stöd av LOB.

FREDAG 5 JULI

00.06. Västerås centrum.

Flera personer larmade om smällar centralt i Västerås. Polisen kunde inte lokalisera exakt vart smällarna kom ifrån, men enligt uppgifter ska det ha varit någon typ av fyverkeri som avfyrades.

00.15. Johannisbergsvägen.

En man i 35-årsåldern är misstänkt för rattfylleri efter att ha framfört motordrivet fordon under påverkan av alkohol.

Övrigt: Totalt (runtom i Västerås) har ett tiotal personer från klockan nio i torsdags och under natten omhändertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Dessa personer behöver ej ha en direkt koppling till Summer Meet.

Det har så här långt varit betydligt färre larm om/anmälda brott, störningar och omhändertagna med stöd av LOB än vad polisen hade väntat sig.

11.50. Lägesuppdatering.

Många personer i fordon har under morgonen och förmiddagen åkt in till Västerås och det har gjort att det uppstått köer och gått långsamt i trafiken.

Polisen har genomfört flera nykterhetskontroller i trafiken under morgonen och förmiddagen.

12.21. Vasagatan.

Två personer mellan 35-45 år som uppvisade tecken på narkotikapåverkan medtogs till polisstationen för provtagning. Personerna är misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk.

14.17. Johannisbergsvägen.

På en camping omhändertog vakterna en kraftigt berusad person och tillkallade polis. Den kraftigt berusade mannen togs med av polisen och lades in för tillnyktring (LOB).

18.25. Stora Gatan.

Två personer stökade omkring utanför en galleria på Stora Gatan. Polisen omhändertog en av personerna och den andra avlägsnades ifrån platsen.

19.08. Surahammarsvägen.

En polispatrull kontrollerade ett fordon som hade brukandeförbud. Patrullen lämnade rapporteftergift till bilföraren, med uppmaning om att ställa brukandeförbudet till rätta.

19.42. Ängsgärdet.

En bilist fick böter för att ha framfört fordon mot trafikförbud.

20.16. Lögarängen.

Flera personer var inblandade i någon form av bråk och när polisen kom till platsen omhändertogs tre av dessa med stöd av LOB.

20.38. Johannisbergsvägen.

En kvinnlig bilist är misstänkt för rattfylleri efter att ha framfört ett motordrivet fordon under alkoholpåverkan. Ett barn som fanns med i bilen överlämnades till den andra vårdnadshavaren.

21.58. Slakterigatan.

Två anmälningar (anmälan och motanmälan) om misshandel har upprättats efter att tre män hamnat i bråk med varandra. Polisen säkrade utredningsuppgifter på platsen. En av männen kördes till sjukhus för kontroll.

22.01. Lögarängen.

Ordningsvakter omhändertog en narkotikapåverkad man i 25-årsåldern som hade kniv på sig. Polisen tog med mannen för provtagning på polisstationen där han fick kvarstanna för tillnyktring. Mannen är misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen.

22.41. Krankroksgatan.

Flera personer stökade inne på ett snabbmatställe och polisen larmades till platsen. Minst en person omhändertogs med stöd av LOB.

22.53. Stora Gatan.

I samband med att polisen ska kontrollera en man som har viftat med batong möts de av motstånd. Polisen använder våld för att få kontroll på mannen som nu är misstänkt för våldsamt motstånd och brott mot knivlagen. Mannen fick kvarstanna på polisstationen med stöd av LOB.

23.10. Vasaparken.

En mycket berusad man blev omhändertagen med stöd av LOB.

23.23. Stora Gatan.

En man i 30-årsåldern blev omhändertagen med stöd av LOB. Mannen hade kniv på sig och är misstänkt för brott mot knivlagen.

23.31. Norra Källgatan.

Polisen omhändertog en berusad man endast iförd underkläder. Mannen är inlagd för tillnyktring.

LÖRDAG 6 JULI

00.02. Lisjögatan.

En man i 40-årsåldern misstänkts för rattfylleri efter att ha framfört motordrivet fordon under påverkan av alkohol.

00.03. Södra Ringvägen.

Minst två personer hamnade i bråk och en anmälan om misshandel upprättades. Det är oklart om någon skadades i samband med händelsen.

01.01. Elektrodgatan.

Polisen kontrollerade två personer som på ett misstänkt sätt smög runt i bostadsområde. Personerna uppgav att de var på väg till tåget vilket var i fel riktning mot vart de var på väg.

01.14. Oljevägen.

Polisen transporterade en berusad cyklist som ramlat till sjukhuset.

01.23. Haga Parkgatan.

Polisen kontrollerade en bilist som uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Bilisten, en man i 30-årsåldern, medtogs för provtagning och är nu misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika och alkohol, samt ringa narkotikabrott eget bruk. En passagerare i bilen är också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.  

02.13. Ångkraftsvägen.

Brand i hotellbyggnad som delar av kommenderingspersonalen hanterade. Se separat händelsenotis för mer information.

02.15. Pettersbergsgatan.

Vid en skola brann två personbilar av okänd anledning. Ingen person kom till skada och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Det finns inga vittnen till händelsen.

03.02. Lögarängen.

En berusad person omhändertogs med stöd av LOB.

03.36. Johannisberg.

På en camping blir en person omhändertagen med stöd av LOB av polisen.

Övrigt: Polisen har hanterat en hel del inkomna larmsamtal under fredagskvällen och natten mot lördag, trots det har ganska få av dessa lett till anmälningar om brott. Det har mestadels förekommit bråk, trafikincidenter och andra störningar mot allmänheten som kommenderingen har hanterat.

Totalt (runtom i Västerås) har ett 50-tal personer från klockan nio i fredags och under natten omhändertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (behöver ej ha en direkt koppling till Summer Meet). Detta är färre än under samma period tidigare år. 

Observera att ovanstående är information om ett urval av de utryckningar som polisens kommendering hanterar under Summer Meet i Västerås. Det kan inkomma anmälningar i efterhand.

12.00. Lägesuppdatering.

Många personer i fordon har under morgonen och förmiddagen åkt in till Västerås och det har gjort att det delvis uppstått köer och gått långsamt i trafiken. Polisen har genomfört flera nykterhetskontroller i trafiken, med ett par personer intagna misstänkta för rattfylleri. Inga andra brott eller störningar att rapportera om.

15.43. Lögarängen.

En person omhändertagen med stöd av LOB.

16.00. Lägesuppdatering.

Inga brott eller störningar att rapportera om.

18.30. Västerås Centralstation.

En mycket berusad man försökte kliva på ett tåg som ej var i trafik. Polisen omhändertog mannen med stöd av LOB.

19.28. Ångkraftsvägen.

En polispatrull kontrollerade en man i 30-årsåldern som uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Mannen är nu misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav.

19.40. Lögarängen.

Polisen hjälpte en 11-årig flicka som hade tappat bort sin mamma. Efter en kort stund återförenas mamman och flickan.

19.51. Kungsgatan.

En kvinna som befann sig på Kungsgatan kontrollerades av en polispatrull. Efter kontrollen misstänks hon för ringa narkotikabrott eget bruk och omhändertas med stöd av LOB.

20.40. Hällamotet.

När polisen kontrollerade en personbil så försökte en kvinna i bilen gömma en kniv. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

21.29. Lögarängen.

Två mycket berusade personer befann sig i en hoppborg. Poliserna omhändertog personerna med stöd av LOB.

22.48. Hammarby.

En man misstänks för misshandel mot en kvinna. Mannen blev omhändertagen med stöd av LOB och en anmälan om misshandel har upprättats. Det är oklart om några skador uppstod i samband med händelsen.

23.26. Kopparbergsvägen.

En man i 50-årsåldern blev misshandlad man i 25-årsåldern så att han började blöda. Enligt uppgifter ska den misshandlade mannen ha cyklat in i mannen i 25-årsåldern som då påbörjade misshandeln. Mannen i 25-årsåldern greps för grov misshandel men kunde efter förhör släppas fri. Den misshandlade mannen fördes med ambulans till sjukhus, han var vaken och talbar när han transporterades in.

23.30. Kopparbergsvägen.

En man tog en bekants bil utan tillstånd och körde iväg. I bilen satt en kvinna som inte vill åka med. När mannen kom tillbaka med bilen kontrollerades han av polisen och han är nu misstänkt för rattfylleri och olaga frihetsberövande. Mannen omhändertogs med stöd av LOB.

SÖNDAG 7 JULI

00.03. Hällaparkeringen.

Efter ett bråk blev en man i 18-årsåldern misstänkt för brott mot knivlagen efter att ha burit ett knogjärn.

01.40. Lögarängen.

Polisen larmades om yngre män som från en bro kastade vattenballonger på bilar. Polisen kontrollerade fyra yngre män i närheten och de avvisades ifrån platsen.

02.22. Djuphamnsvägen.

Bråk mellan två män som slutade med att den ena mannen mottog minst ett slag och fick föras med ambulans till sjukhus. Mannen som utdelade slaget är misstänkt för misshandel. Han blev dessutom omhändertagen med stöd av LOB.

02.24. Vasagatan.

Ett bråk uppstod mellan flera personer på ett snabbmatställe. Ingen anmälan upprättades och minst en person omhändertogs med stöd av LOB.

03.04. Västra Ringvägen.

En bilförare fick en ordningsbot med anledning av att det fordon han framförde var belagt med körförbud.

Övrigt: Polisen har hanterat en hel del inkomna larmsamtal under lördagskvällen och natten mot söndag, trots det har ganska få av dessa lett till anmälningar om brott. Det har mestadels förekommit bråk, trafikincidenter och andra störningar mot allmänheten som kommenderingen har hanterat.

Observera att ovanstående är information om ett urval av de utryckningar som polisens kommendering hanterar under Summer Meet i Västerås. Det kan inkomma anmälningar i efterhand.

Totalt (runtom i Västerås) har ett 100-tal personer från och med starten för Summer Meet fram till idag (söndag) omhändertagits med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Dessa personer behöver ej ha en direkt koppling till Summer Meet. Antalet omhändertagna med stöd av LOB är färre än under samma period tidigare år.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen