Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

03 juli 12:34, Stöld, Växjö

Strandbjörksparken/Växjösjön. En man grips, misstänkt för stöld ur ambulans.

En ordningsvakt från akutmottagningen på Centrallasarettet i Växjö kontaktar en polispatrull, som befinner sig utanför mottagningen. Ordningsvakten följer efter en man som misstänks ha stulit en läkemedelsväska ur en ambulans i förrgår (måndag).

När polismännen påkallar mannens uppmärksamhet, flyr han cyklandes mot Strandbjörksparken. Mannen lokaliseras en bit ut i Växjösjön men vill inte hörsamma polismännens order om att återvända in på land, varför polismännen ger sig ut i vattnet och hämtar honom.

Mannen, som är i 30-årsåldern, grips misstänkt för stölden ur ambulansen.

Längs med flyktvägen anträffades gods som kan härledas till stölden ur ambulansen samt annat gods som kan härledas till ett inbrott i en pizzeria, som anmälts till Polisen idag. Mannen är således misstänkt även för stöld genom inbrott i pizzerian.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen