03 juli 19:50, Övrigt, Gotlands län

Fyra anmälningar om brott har hittills upprättats under polisens kommendering i Almedalen i Visby. Det är färre än förra året.

Fyra anmälningar om brott har hittills upprättats under polisens kommendering i Almedalen i Visby. Detta innebär fyra anmälningar av brott sedan söndag den 30 juni vilket hittills är betydligt färre än förra året.

En anmälan om hets mot folkgrupp upprättades efter en allmän sammankomst i Visby den 1 juli. Den upprättades av polisen.

Ytterligare en anmälan om hets mot folkgrupp har upprättats efter en allmän sammankomst som hölls tisdag den 2 juli. Också den upprättades av polisen.

De båda tillfällena där polisen bedömt att hets mot folkgrupp skett är nu skickade till åklagare för bedömning och det är åklagare som leder förundersökningarna.

En anmälan om egenmäktigt förfarande har också upprättats då en person gjort så att en av polisens kameror satts ur bruk. Den misstänkte har hämtats till förhör men släppts därefter och utredningen fortsätter.

Den fjärde anmälan gäller en anmälan om icke-tillståndsgiven allmän sammankomst. En sådan anmälan upprättas alltid enligt rutin då någon anordnar vad som bedöms vara en allmän sammankomst utan tillstånd. I detta fall gäller det en sammankomst den 2 juli.

Under onsdagen den 3 juli har en person också tagit kontakt med polis i Visby och önskat göra en anmälan om skadegörelse av ett tält. Efter att ha tittat på de kamerabilder som finns från området kunde det konstateras att det var vädret som orsakat tältet skador och ingen person. Därmed upprättades ingen anmälan.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen