30 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

22.37 Göteborg, personrån.
En kvinna blir frånryckt sin väska i Kyrkbyn av 3 andra kvinnor som springer från platsen. Patrull till platsen men hittar inte på någon som kan sättas i samband med det inträffade. Man kör anmälaren till Östra Sjukhuset för kontroll, en anmälan skrivs.

01.23 Göteborg, stöld av cyklar.
Flertal ungdomar stjäl cyklar i området Tuve. Man har en kapmaskin av något slag som man sågar upp lås för att komma över cyklarna. Man har även en moped med sig som de varvar för att om möjligt dölja ljudet från kapmaskinen. Vittne hör av sig och polis kommer till platsen. När patrullen kommer till platsen har man redan hunnit att lämna. Patrullen hittar en cykel som man inte lyckats få med sig varför denna tas i beslag för att så småningom återlämnas till ägare. Ingen person påträffas som kan sättas i samband med händelsen, en anmälan skrivs.

02.26 Alingsås, brand i container.
Räddningstjänst berättar för polis att det troligen är samma person som tidigare under kvällen satt eld på en papperskorg i centrala delarna av Alingsås. Patrull träffar på aktuell person som tas med till stationen för förhör. En anmälan skrivs och person som hämtats in släpps efter förhör men är misstänkt för skadegörelse genom brand.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen