Uppdaterad 31 juli 10:02

31 juli 08:24, Brand, Norrköping

Uppdatering brand på Norra Promenaden.

05.47 Polisen, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Norra Promenaden. Flera personer evakuerades från fastigheten, bland annat med hjälp av stegbil. Avspärrningar upprättades under räddningsarbetet och trafiken stängdes av förbi fastigheten.

Tre personer, en man i 25-årsåldern och två kvinnor i 30-årsåldern, har förts till sjukhus i ambulans, enligt uppgift hade de andats in rök.

Klockan 06.10 meddelades att branden var släckt och strax före klockan 07.00 kunde flera boende i fastigheten återvända till sina lägenheter.

En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har inletts. Polisen har spärrat av den lägenhet där branden ska ha startat.

Klockan 08.05 hävdes avspärrningarna utanför fastigheten.

Polisens tekniker är på plats för att göra en undersökning av brandplatsen.

Efter den inledande tekniska undersökningen har misstanken om att branden varit anlagd stärkts och därför utreds branden nu som mordbrand alternativt grov mordbrand.

Polisen har pratat, och kommer att prata, med personer som bor och vistas i fastigheten. Om någon har lämnat fastigheten innan polisen kom till platsen, eller har gjort iakttagelser vid platsen och inte redan pratat med polisen, så kan man tipsa polisen på telefon 114 14 eller genom att besöka polisstationen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen