Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 06 juli 05:18

05 juli 23:23, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:23 Narkotikabrott, Umeå
Polisen fick in flertalet samtal om en yngre man som befann sig på ett hustak på Hedlunda i Umeå, mannen verkade enligt inringarna vara kraftigt påverkad och i bar överkropp. Patruller och räddningstjänst skickades till platsen och när patrullerna anlände till platsen hade den yngre mannen tagit sig ner till en balkong. Patrullerna fick kontroll på mannen på balkongen och han skjutsades till sjukhuset för tillsyn. Den yngre mannen är misstänkt för narkotikabrott eget bruk och överlämnades till vårdnashavare.

22:38 Fjällräddning, Sorsele
En man är nödställd i en renstuga i Övre Ältsvattnet, ambulanshelikopter och fjällräddare är på väg till platsen. Mannen har ont i ett ben och kan inte ta sig själv från platsen, det finns ingen farbar väg inom fem mil från stugan.

Uppdatering 23:59:
Ambulanshelikoptern har plockat upp mannen och återvänder till Lycksele för vidare vård. Fjällräddarna återkallades och insatsen avslutas.

00:55 Skadegörelse, Vilhelmina
Patrull skickades till Kronans Apotek i Vilhelmina gällande skadegörelse efter att okänd gärningsman slagit sönder rutan till apoteket. Gärningsmannen hade slagit en planka genom ytterglaset och alltså inte krossat det inre glaset så det gick in till apoteket. Patrullen har hört vittnen, tagit upp anmälan och gjort brottsplatsundersökning.

03:53 Stöld/inbrott, Skellefteå
Patruller skickades till Nordangårdarna efter att väktare ringt in om skarpt inbrott. Larmet kom in 03:43 och väktare var på plats 03:51. Patrullerna på platsen kunde konstatera att gärningsmannen/gärningsmännen hade slagit sönder ett fönster på en balkong och gått i i fastigheten. Patrullerna säkrade byggnaden för att sedan genomsöka densamma. Ingen person är påträffad i byggnaden. Patrullerna skrev anmälan gällande stöld genom inbrott och genomförde en brottsplatsundersökning. Det är oklart i nuläget om något gods är tillgripet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen