Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

06 juli 07:52, Övrigt, Lidköping

Sammanfattning av händelser från fredagens Power Big Meet.

Under dagen och kvällen gjordes 445 utandningsprov, och en förare blåser positivt för alkohol. Vid flygande inspektioner har tio fordon kontrollerats, och en A-traktor samt ytterligare två bilar belagdes med körförbud. Polis genomförde 18 fall av förverkande av alkohol, och åtta personer omhändertogs enligt lagen om berusade personer. Två personer under 18 omhändertogs enligt samma lag, men dessa fördes inte till polisstation. Övriga brott som anmälts är två ringa narkotikabrott, ett brott mot knivlagen, en misshandel samt två fall av våldsamt motstånd. Sex personer avvisandes/avlägsnades enligt PL13, och 17 ordningsförelägganden han utfärdats.

Enligt arrangören har ca 3500 fordon kört cruisingsslingan under kvällen, med periodvis långa köer. God stämning och sammantaget en lugn kväll utifrån antalet besökande personer och fordon.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen