Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 06 juli 13:36

06 juli 11:59, Mord/dråp, försök, Borås

Man knivhuggen, Stora Brogatan.

Polis skickas till Stora Brogatan där en man blivit knivhuggen i ryggen, Kungsleden in mot stan. Gärningsmannen har därefter sprungit nedför en trappa riktning mot Stora Torg. Målsägande, en man i 70-års åldern, är vaken och talbar, och polis samt ambulans budas till platsen.

Polis söker i området efter gärningsmannen, som uppges ha mörkt kort hår, ca 25-30 år. Han bar troligtvis jeans. Iakttagelser och upplysningar gjorda i området tiden för händelsen tas tacksamt emot via Polisens växel 11414.

12.35 Mannen uppger att han gått i tunneln under Kungsleden. En person har gått bakom honom, och han känner därefter ett stick i ryggen. Gärningsmannen sprang sedan genom tunneln ner mot Stora Torg, och upp mot innergården.

Polis har hållit förhör med målsägande, och sökt i området men gärningsmannen är inte anträffad.

12.51 Mannen är förd med ambulans till sjukhus.

13.32 Polis får iakttagelser från allmänhet om en man som stämmer överens med signalementet på gärningsmannen. Han ska nu befinna sig i tunneln under Kungsleden.  Polis skickas och med hjälp av postion på gärningsmannen från inringaren kan han också säkras. Han hämtas till förhör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen