Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

07 juli 09:05, Övrigt, Lidköping

Sammanfattning händelser lördag dag samt kväll under Power Big Meet 2019.

Under dagen och kvällen gjordes 342 förarkontroller genom utandningsprov gällande alkohol, och samtliga kontrollerade blåste negativt. Vid flygande inspektioner har 17 fordon kontrollerats, och sex bilar belagdes med körförbud. Polis genomförde under lördagen 46 fall av förverkande av alkohol, och fem personer omhändertogs enligt lagen om berusade personer. Övriga brott som anmälts är ett ringa narkotikabrott genom eget bruk/innehav, ett brott mot knivlagen samt två fall av misshandel. 11 personer avvisandes/avlägsnades enligt PL13, en PL19 (visitation) genomfördes. Under dagen och kvällen har totat 21 ordningsförelägganden gällande olika trafikbrott utfärdats.

En trafikolycka inträffade, där en förares körkort omhändertogs av polis.

Ett av misshandelsfallen inträffade i samband med ett bråk, där personal på en bensinstation hindrar besökare från att röka vid bensinpumparna. Vid bråket blir en person i personalen misshandlad. Två bilar lämnade därefter platsen, och dessa kunde polis sedan stoppa och kontrollera.

Under lördagseftermiddagen genomfördes en tillståndsgiven cruising mot Läckö, där cirka 90 bilar deltog. Klockan 18 började sedan den tillståndsgivna cruisingen i centrala Lidköping. Enligt arrangören beräknas cirka 2500 fordon ha kört cruisingsslingan under kvällen trots kraftigt regn. Regnet gjorde också att kvällen blev mycket lugn.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen