Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 08 juli 09:04

07 juli 19:23, Djur, Skåne län

Information till allmänhet om sälungar.

Det kommer just nu in många samtal från allmänheten om sälungar som man misstänker vara övergivna på stränder i främst västra Skåne. Sälungarna är dock inte övergivna utan ligger helt enkelt på stränderna och väntar på sina mammor som är ute och fiskar. Sälungarna lämnas på stränderna då de inte är simkunniga och det är inte ovanligt att mammorna är borta i flera timmar, ibland till och med i flera dagar, innan de kommer tillbaka och matar ungarna.

Polisen uppmanar allmänheten att hålla sig på avstånd från sälungarna, detta då mammorna inte vågar komma upp till dem om det finns människor i närheten. Människors närvaro stressar också ungarna.

Beundra gärna de söta ungarna, men håll minst 100 meters avstånd.

Uppdatering:

Polisen fick in flera samtal om en sälunge som låg på en strand i Helsingborg under söndagen. På grund av att allmänheten inte respekterade 100-meters avståndet kan det ha bidragit till att mamman inte vågade ta sig upp på stranden och övergav ungen som fick avlivas under söndagskvällen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen